Katalog
Producent v
Type batteri v
Batteri funktion v
Tomme v
Byggemål v
Rehab & Handikap hjælpemidler v
Produktsortiment
  Damixa

  Damixa

   

  Damixa er en dansk virksomhed med hovedsæde i Odense. Den blev etableret i 1932 og var dengang en del af Smidt & Co., der fremstillede motorcykelreservedele. Man skulle ikke umiddelbart tro, at en virksomhed med en baggrund i motorcykelindustrien kunne producere så enkle og stilrene produkter til køkken og badeværelse, som det er tilfældet, men ikke desto mindre er det det, Damixa gør. I 1966 introducerede virksomheden som den første i hele Europa det i dag så populære et-grebs armatur – en kæmpe landevinding for hele branchen.

  Damixa voksede sig ikke bare stor, men kæmpestor, gennem 1970’erne og 80’erne, og da al fokus ligger på udvikling, er det Damixa, der først introducerer den fastspændingsmøtrik, der i dag bliver brugt som standardfitting på armaturer i hele verden. Den har form som en hestesko og blev en øjeblikkelig succes. Virksomheden lancerede også andre spændende og innovative ting, herunder temperaturindikator på et-grebs armaturer og X-Change™-system, der gør det muligt at skifte armatur selv på meget kort tid.

  I 2014 blev Damixa opkøbt af svenske Ostnor, og dermed er virksomheden et led i kæden hos Nordeuropas største producent af vandhaner, sammen med FM Mattsson og Mora.

  Damixa mener, at godt design er design, der giver mening, og virksomheden er med til at opretholde filosofien bag dansk design: det enkle og ligetil, både når det gælder linjer og materialer. Dertil kommer fejlfrit håndværk og form i sammenhold med funktion. Damixas produkter er dansk design, når det er bedst. I en holdbar kvalitet med høj brugervenlighed. Og det er ikke bare Damixa selv, der siger det – virksomheden har bl.a. fået en Red Dot Design Award og øvrige designpriser.

  Varer sidevis

  Varer sidevis